Hallo Monique en Caroline,
Ik wil mijn ervaringen delen met jullie en anderen die in de toekomst in Ayahuasca geïnteresseerd zijn. Dit is mijn 3e Ayahuasca sessie.
Om te beginnen met de binnenkomst, ik werd aangenaam ontvangen door Monique en haar zus Caroline. Na wat bijgepraat te hebben met een lekker kop thee en kennis gemaakt te hebben met meerdere ontwakers van de groep kon de ceremonie beginnen. 7 deelnemers inclusief ik waren aanwezig. Lekker knus, overzichtelijk en toch veilig om oog voor elkaar te hebben als dat nodig is.
We begonnen allemaal in een cirkel te zitten met de handen in elkaars handen en Monique begeleidde met eerbied een mooi gebed om de ceremonie veilig en gerust te leiden.
Daarna mochten we een voor een een kaarsje aansteken en onze intentie uitspreken, in stilte of voor de groep. En we sloten af met een glaasje Ayahuasca. De smaak van Ayahuasca smaakt bitter en naar aarde. Je kan de smaak ook prima nemen zoals het is.
Eenmaal in mijn trip merkte ik niet veel omdat ik teveel bezig was in mijn hoofd. Ik voelde mij even onrustig door fysieke ongemakken en zonder erom te vragen kwam Caroline een praatje maken om mij gerust te stellen. Even later werd er nog een tweede glaasje voor mij ingeschonken om nog dieper te gaan in mijn reis. Er werd mooi muziek afgespeeld en het pakte mij op elk emotie. Inderdaad, niet lang erna ging ik dieper en dieper.
Op een gegeven moment voelde het alsof ik een adelaar was en mijn leven als een soort van oude filmrol versnelt mocht zien.
Later, kreeg ik enkele beelden te zien waar ik nog aan vastklampte, onbewust, maar kreeg het heel duidelijk en scherp te zien als een foto. Op dat moment voelde het gelijk als een bevestiging en verlossing tegelijk omdat er dan begrip, confrontatie maar tegelijkertijd ook acceptatie plaatsvond. Op deze manier kon ik loslaten en verder gaan. Tijdens de reis voelde ik mij tevreden. Gewoon heerlijk Zen! Stilte is mijn hoofd. Gedachten die er mogen zijn maar ook mogen gaan zonder er over te oordelen. Een vleug van warmte, kalmte, dankbaarheid, eerbied liefdevol en verbondenheid. Later tijdens de reis, kreeg ik meerdere beelden te zien waar ik zo de puntjes op de ”i” kon leggen.
En eenmaal tot het einde gekomen werd er heerlijk warm eten op tafel geserveerd vergezeld door iedereen. Ik vond het ook fijn om te horen hoe ieders reis positief was verlopen, ook door de mensen die voor het eerst een reis hebben gedaan!
Nu ik meer inzicht heb gekregen over mijn voorheengaande Ayahuasca sessies, kan ik mijn verleden en heden goed plaatsen.
Mijn gedachtengangen die mijn leven creerde, bewust of onbewust hebben mij mooie maar ook minder mooie momenten gebracht. Ik ben daarom Ayahuasca gaan doen omdat ik het gevoel had weleens vast te klampen aan oude patronen wat mij in bepaalde situaties het leven even niet makkelijk maakt en destructief te werk kon gaan.
Door Ayahuasca ben ik een bewuster van mijn gedrag en kon zo ook mijn ”blinde” vlekken en mispercepties ondervinden. Bijvoorbeeld dat ik anders reageer op mensen of in situaties en de dingen anders in een postievere draai aanpak. Of bijvoorbeeld in irritaties naar anderen toe, dat is juist ook de spiegel die mij werd voorgehouden omdat ik die zelf ook stiekem in mijzelf had.
Ayahuasca laat jou zien en voelen waar die onderliggende laag uit bestaat zodat je bewust gaat handelen zonder dat je ego teveel in de weg ligt.
Hoewel ik stiekem toch best wel kan piekeren onder een laag van kalmte en positiviteit kan dat denken van mij best statisch zijn (het stroomt niet) omdat ik niet los kon laten aan dat oude denkpatroon. Nu het eenmaal tijd was om het hartje weer te openen voelen de dingen ook wat meer dynamischer en vertrouwd. Deze sessie was dan ook meant to be want ik in deze sessie kreeg ik geen beelden te zien maar ik heb alleen maar emoties gevoeld. Hierdoor ben ik tot de inzicht gekomen dat ik op mijn gevoel moet vertrouwen en zelf de baas ben over hoe ik mij mag voelen. Denkpatronen worden dus ook anders.
Al met al heeft Ayahuasca mij de gelegenheid gegeven om vanuit zielsniveau open en eerlijk naar mezelf te kijken, echt vanuit pure ”state of being”. Zo heb ik mijn oude gedragspatronen ook kunnen loslaten en veranderen. Ook mijn mispercepties werden een stuk reeeler. Een geweldige ervaring die ik iedereen gun!
Ik wil mijn dank uitspreken, ik buig voor alle spirits, Ayahuasca, de ceremonie, alle deelnemers die een dappere zet hebben gemaakt en hun ervaringen hebben gedeeld waarvan ik heb geleerd.
Namaste!

Comments are closed.