Informatie over Ayahuasca

Voordat je gaat deelnemen aan een van mijn ceremonies wil je waarschijnlijk meer informatie over Ayahuasca lezen. Hieronder vertel ik meer over de diverse aspecten.

Ayahuasca is de naam van een zeer oud mystiek middel uit het Amazonegebied. Het is een gekookte thee van meestal twee planten, met een sterk reinigende en visioen opwekkende werking. Ik werk met de combinatie Peganum Harmala (Syrische Wijnruit) en Mimosa Hostilis (Jurema); ook wel Anahuasca genoemd.

Ayahuasca wordt als sacrament gebruikt in een rituele setting bij hedendaagse Braziliaanse kerken zoals de Santo Daime kerk en de Unio Vegetal.

Volgens de tradities uit de Amazone is Ayahuasca een plantenleraar, die verbonden is met moeder Aarde. Het is een entheogeen middel (entheogeen = in contact met God), dat een diep respect verdient. Het is dus alles behalve een party-drug en niet geschikt voor sensatiezoekers.

Wat kun je verwachten van reizen met Ayahuasca?

  • Diepe transformatieprocessen
  • (Weer) in contact komen met jeZelf
  • Heling van trauma’s
  • Persoonlijke groei
  • Bewustwording

Voorbereiding op een Ayahuasca ceremonie

Als je je voor een ceremonie aanmeld ontvang je informatie over de voorbereidingen en vraag ik je een aantal vragen te beantwoorden zodat ik inzicht heb in je achtergrond en motivatie voor deelname. Ook zal er gevraagd worden naar eventuele medische informatie welke ik, indien nodig, zal voorleggen aan onze adviserende arts.

Ayahuasca en therapie

Ayahuasca opent de innerlijke zintuigen en brengt je in aanraking met spirituele ervaringen. Hierdoor krijg je levenslessen, je kunt visioenen krijgen over de toekomst en het verleden van de aarde, de kosmos en van jezelf.

Maar Ayahuasca opent je niet alleen voor de mooie en spirituele realiteiten; het opent je ook voor het onbewuste pijnlichaam.

Het pijnlichaam is een deel van je onderbewuste, waar allerlei pijnlijke, angstige en teleurstellende ervaringen liggen opgeslagen. Verdrongen materiaal uit dit en vorige levens en uit de levens van je voorouders kleuren dit pijnlichaam. Ayahuasca kan je confronteren met pijnlijke ervaringen van bijvoorbeeld geboorte en dood, evenals andere trauma’s uit het verleden. Zorgvuldige begeleiding is dan ook belangrijk.

Het gebruik van  Ayahuasca is een unieke manier om ons lichaam en onze geest te reinigen van alle ballast, die we in de loop van ons bestaan hebben opgebouwd. Zo worden diepe inzichten verkregen en kan heling plaatsvinden.

Als je verder nog vragen hebt kijk dan ook even bij de veelgestelde vragen.
Natuurlijk kun je ook altijd contact met mij opnemen.