Lieve Mensen,
Op een gegeven moment kwam mijn beste maatje en solemate met de mededeling dat zij mij iets bijzonders wilde vertellen. Nu hebben wij vaak bijzondere gesprekken over van alles en nog wat maar deze keer had ik het idee dat het wat meer was. De hoofdprijs misschien ?! En de hoofdprijs was het. Zij vertelde mij dat zij een Ayahuasca ceremonie had bijgewoond en of ik daar misschien al iets over wist. Niet dus en ik wachtte met spanning af op wat er zou komen…

Zij begon haar relaas met een overgave waardoor ik meteen op het puntje van mijn stoel zat. Een verhaal waar geen woorden voor zijn over liefde, bevrijding en een goddelijke bijna dood ervaring en een liefde met een intentie waar geen einde aan leek te komen. Ik was met stomheid geslagen en voelde door mijn hele wezen een enorm verlangen om dit ook te mogen meemaken.

Zodoende ben ik mij gaan inlezen op het internet en heb talloze sites bezocht die een Ayahuasca ceremonie aanbieden en heb instinctief voor de Zilverboom gekozen…

Dat bleek een goede keuze. Een prachtig locatie op het vlakke land aangrenzend door water met mede ook door het stille grijze weer een mystieke sfeer en uitstraling. Ik werd verwelkomd door een lieve persoon ( Pat ! ) en werd direct geraakt door de vredige energie en de kraakheldere en verzorgde entourage. De ceremonie ruimte herinner ik mij als een soort koepel of tent en leek voor het doel gebouwd te zijn. Gaandeweg stroomde de medereizigers binnen en daar ik helemaal niet zo een heel gemakkelijk en open persoon ben, was ik verbaasd hoe ik bijna ego-loos iedereen de hand schudde alsof het een soort afgesproken wederzien was. De openheid waarmee iedereen zijn of haar verhaal vertelde bij de persoonlijke introductie deed mij besluiten ook niet te verhullen dat ik een strijdend alcoholist ben maar volledig clean. (Behalve met mijn verjaardag en in de maand December) Ik was verbaasd hoe ingrijpend de verhalen waren en wat een diepe indruk dit op mij maakte. En dat van vreemde mensen die dus eigenlijk helemaal niet vreemd waren.

Ook wil ik nog vermelden dat ik als intentie voor de deelname heb gemediteerd op genezing / wijsheid /liefde. Of het er iets mee te maken heeft weet ik niet maar bijna direct na mijn inschrijven werd ik overvallen door een soort totale lichaamspijn, spierstijfheid of hoe je het maar wilt noemen alsof ik van mijn paard gevallen was dan wel onder de tram had gelegen. Mijn ochtendgym en work-out kon ik plotseling niet meer doen en ik vroeg mij af welke krachten hier werkzaam waren (?) Ik besloot mij niet af te laten schrikken en alhoewel ik nu plotseling echt een oude man was die nauwelijks het trapje op of af kon heb ik de ceremonie praktisch pijnloos ervaren.

De ceremonie voor mij was een heerlijke ontspannen reis met prachtige draaimolens, kleurrijke slangen in caleidoscopische vormen, groene porseleinen kikkers op mooie ornamenten. ( Droom en Totem symbolen met een duidelijke boodschap) Daarbij heb ik intens genoten van de muziek zoals die ik als muziekliefhebber nog nooit heb meegemaakt. (Enya: Ik speel het elke dag in de hoop…) Ik kon niet stil liggen en voelde mij als een dirigent die in de orkestbak was gevallen en wanhopig probeerde de muziek te dirigeren. Achteraf gezien was dit pure weerstand die ondanks dat ik wat meer van de Ayahuasca heb gekregen niet kon doorbreken… Een van de boodschappen is dat ik mijn ego moet loslaten mijn verleden mag vergeven en niet perse aan de ijzers etc. hoef te hangen om gezond te blijven. Ik doe nu elke dag Tai Chi / Chi Gong en de pijn is zo goed als weg !

God en de tunnel heb ik niet gezien wel een hoop liefde en de wetenschap dat ik er mag zijn.

Dit laatste mede door de liefdevolle begeleiding van Pat & Anne en het geweldige Reisgezelschap.
Nogmaals dank en zeker tot ziens.

Caesar de Rooy…

Comments are closed.