Mijn eerste ayahuasca ervaring was op 12 december . Ik ging mee uit nieuwsgierigheid met een vriendin die al 2 keer eerder ‘op reis ‘was geweest. Ze vertelde me van de antwoorden die ze had gekregen en de mooie dingen die ze had gezien. Ik sta midden in het leven en ben heel gelukkig , maar 1 ding heb ik me altijd afgevraagd … heb ik de dood van mijn moeder, de minder leuke er/aanvaringen met mijn ook reeds overleden vader en de agressieve uitspattingen van mijn ex vriend eigenlijk allemaal wel verwerkt?
Ik was totaal niet zenuwachtig voor de ceremonie omdat ik ook weleens met andere hallucinerende middelen had geëxperimenteerd zoals paddo’s , en bovendien was er goede begeleiding. Mijn reis begon gelijk toen MArian goede reis zei .. ik werd letterlijk afgeschoten in een tunnel van groen en paars licht. daarna kreeg ik pijn in mijn rug en onderbuik. Heel heftige pijn waardoor ik telkens teruggehaald werd en mijn ogen wilde openen. Ik had spierpijn van het sporten de vorige dag en een lichte blaasontsteking. De pijntjes die ik normaal te verwaarlozen vond werden nu bijna ondraaglijk , maar ik bleef liggen en probeerde me te concentreren op wat ik zag. Toen verscheen mijn overleden moeder heel duidelijk in beeld . ze stond aan het einde van een tunnel vol licht en lachte heel lief . Ik begon te huilen en kon alleen maar zeggen hoe erg ik het voor haar vond .. ik had zón medelijden. Ze riep naar me dat alles goed was en ik lekker verder moest leven , ze genoot van me . Ik zei nog dat ik nu pas zag hoeveel ik op haar lijk ( iets wat ik nooit eerder had willen zien) en ze gaf me een kushandje . nou … Houdoe !!!! hahaha . precies hoe ze altijd was en zoals ik dus ook ben . Nuchter . Mijn vader en mijn ex hebben de revue niet gepasseerd dus ik weet nu heel zeker dat ik dat een plekje heb gegeven . het enige wat ik niet verwerkt had was het verdriet om mijn moeder.. ik huilde voor de eerste keer sinds 20jaar. Later in de ceremonie zag ik al mijn vrienden voorbij komen en die gaven me allemaal een kusje op mijn wang . Iedereen was vrolijk en ik was het ook . intens gelukkig voelde ik me . Met mijn moeder was het goed en mijn vrienden houden van me . wat heb ik nog meer te wensen . Ik zou dus geen nieuwe ceremonie hoeven te doen om antwoorden te krijgen maar toch ga ik het nog een keer doen onder betere omstandigheden…. d.w.z. geen spierpijn, geen blaasontsteking, en lippenbalsem bij de hand.. Je krijgt ontzettend droge lippen omdat je nuchter bent en heel weinig drinkt en vaak met je mond open ligt . een tip dus voor andere mensen . en oh ja .. voor de vrouwen onder ons … laat je bh en onderbroek uit tijdens de ceremonie .. trek een lekkere wijde joggingbroek aan en een fijn zittend shirtje … als al die dingen in orde zijn word je niet afgeleid en ga je dieper. .. zo werkt het bij mijn iig wel .
Na de ceremonie gingen we met zij allen eten aan de grote tafel en natuurlijk ervaringen uitwisselen. Ik was er nog niet helemaal bij maar genoot van de anderen. De dagen erna heb ik heel goed geslapen en ben ik dankbaar.. Dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken , dankbaar dat ik gezond ben en heel leuke vrienden en een leuk leven heb en vooral heel blij dat ik mijn moeder gezien heb en om haar heb gehuild .. eindelijk!

Comments are closed.