Mijn eerste ervaring met ayahuasca:
Mijn partner die spiritueel is ingesteld liep al langer met de gedachte om een keer een ayahuasca ceremonie mee te maken en heeft zich uitgebreid verdiept hierin door er van alles over te lezen.
Ikzelf ben totaal niet spiritueel ingesteld en een heel nuchter en zakelijk type maar mijn interesse was wel al eerder gewekt doordat ik het een keer gezien had op t.v. van een ontdekkingsreiziger die deze ceremonie meemaakte bij stammen in het oerwoud en dit ging er behoorlijk heftig aan toe.
Ik had ook het idee dat je het zelf meegemaakt moest hebben om er samen over te kunnen praten want als jouw partner erover verteld kun je je geen goede voorstelling maken als je het niet zelf ook meegemaakt hebt en deze gedachte bleek achteraf heel juist te zijn geweest.
Met deze insteek en ook met de hoop om een stuk innerlijke rust in mijn hectische persoonlijkheid te mogen ervaren ben ik een weekend mee geweest. Ik was achteraf blij dat we voor een weekend gekozen hadden en niet voor slechts 1 dag want ik vond de ervaring toch te ingrijpend om daarna weer uren lang naar huis te moeten gaan rijden.
Bovendien was ik behoorlijk ziek en misselijk en ik heb dit ervaren als dat er nog zoveel innerlijke blokkades in mijn lichaam opgeruimd moesten worden dat ik nog niet aan de echte diepe ervaringen toe ben die andere deelnemers wel al mochten ervaren, net zoals mijn man.
Ik vond de begeleiding van Monique, Lex en Caroline erg prettig en vertrouwde geheel op hun deskundigheid. Ik ben geen moment bang geweest dat er iets mis zou kunnen gaan.
Ook de groep heb ik als heel prettig ervaren en ik was er na 2 dagen verbaasd over de je je al zo snel “eigen” kunt voelen met totaal wildvreemde mensen die ook allemaal heel verschillend waren.
De muziek die tijdens de ceremonies gebruikt werd vond ik heel indrukwekkend vaak en ze kwamen heel erg binnen in je innerlijk.
Daardoor kwam ik vaak in een achtbaan van emoties terecht, van vrolijk tot verdrietig en alles ertussen in.
Ook heb ik een heel erg rustige ademhaling mogen ervaren, tijdens de cessies kon ik heeeeel erg diep ademhalen en dit heb ik ook nooit eerder gehad.
Ik kijk uit naar het 2e weekend dat er binnenkort aankomt.
Liefs.

Comments are closed.