Mijn 2de weekend achter de rug. Wederom een prachtige ervaring. Het blijft een prachtig wonder wat je mee mag maken in 2 dagen reizen. Reizen in de armen van Ayahuasca…..veilig en liefdevol, maar ook confronterend. Het is nauwelijks te beschrijven wat je aangereikt krijgt……..verdriet, kracht, liefde, lachen, kwetsbaarheid, verbondenheid…….te veel om te benoemen.

Mooi om op vrijdag binnen te komen, de medereizigers te ontmoeten……..binnenkomend met het pantser waar de omgeving waarin we leven voor gezorgd heeft. De eerste verhalen worden verteld, de een aarzelend en introvert, de ander heel open………de een als ervaren reiziger de ander voor het eerst……..

De volgende ochtend is iedereen terug van zijn reis en is de verbinding waar ayahuasca voor zorgt voelbaar. Kwetsbaarheid, vreugde, kracht, onmacht, verdriet……alles komt voorbij…..gesprekken worden gevoerd, gevoelens. ervaringen gedeeld, getroost en gelachen. De omgeving voelt veilig en vertrouwd om te kunnen zijn wie je bent…….

Op weg naar de 2de reis……beetje gespannen om wat er komen gaat…..maar met overgave en vertrouwen dat het goed is…….

Het ontbijt op zondagmorgen betekent dat het voorbij is…….de laatste ervaringen worden uitgewisseld. Er is zoveel gedeeld in de afgelopen dagen……we vaak weten meer van elkaar dan de meest naaste in het dagelijkse leven……..in 2 dagen zijn we verbonden zielen geworden…..klaar om ieder zijn pad in het leven te vervolgen……..wie weet kruisen onze wegen……de herinnering zal blijven…….de wereld een beetje mooier….

Ik ben dankbaar dat we hebben kunnen delen, dat ik kracht heb kunnen halen uit de verhalen en kunnen geven uit mijn eigen levenswijsheid, dat ik troost heb kunnen ontvangen en te geven……

Voor Anna en Jeroen: Jullie zijn voortreffelijke begeleiders……..

Comments are closed.