Door de duidelijke uitleg, wordt een veilige omgeving gecreëerd, waarin ik het gevoel krijg dat ik zo diep kan gaan en dat ik nog steeds veilig ben
Vol spanning ga ik erin, al snel besef ik me dat de visuele aspecten veel op paddo’s en truffels lijken. De visuele aspecten zijn mooi, patronen in de vorm van gekleurde slangen met daarin cirkels in verschillende kleuren dansen voor mijn ogen. Ze veranderen van organische vormen naar geometrische figuren en weer terug. Het voelt heel rustig aan, alsof ik een toeschouwer ben van deze nieuwe wereld waar ik heel even een glimp op kan vangen. Maar is het wel een andere wereld, is het niet simpelweg een andere perceptie van mijn eigen wereld. Eén die ik in mijn normale staat van zijn niet kan bereiken, maar die ik in mijn beeldend werk op een bepaalde manier nastreef! Het is een perfecte harmonie van alles dat is, de eenheid in het universum, de eenheid in mezelf.
Het besef dat ik in iedereen aanwezig ben en iedereen in mij is een zeer mooi inzicht, een inzicht wat ik op intellectueel niveau al verstond, maar nu op zo’n diepgaand niveau mag ervaren. Wat een dankbaarheid voel ik voor deze ervaring. En het begint pas net! Wat zal er nog meer gaan komen.
Ik blijf een beetje in deze mooie en nieuwe wereld rondkijken. Het heeft niks te maken met de fysieke wereld die we kennen. Het is een totaal andere wereld die zich enkel achter mijn gesloten ogen afspeelt.

Ayahuasca geeft me inzichten op een zeer simpele manier, door verschillende gebeurtenissen afgelopen weken/maanden/jaren te laten zien. Het is niet op een strenge of bekritiserende manier. Het is enkel het laten zien van deze beelden of het plotseling intuïtief weten van bepaalde zaken. Ik vind het heel prettig hoe Ayahuasca me dit toont, het is aan mij of ik er weerstand tegen heb of mijn ego los kan en wil laten. En als ik het de eerste keer niet wil zien, wordt het me gewoon nog een keer voorgeschoteld maar dan op een duidelijkere manier, en nog een keer en nog een keer. Net zolang tot ik bereid ben mijn ego opzij te zetten en echt te kijken.

Inzichten:

  • Diepe dankbaarheid voor mijn moeder, voor wie ze is, wat ze doet en hoe ze er altijd voor me is geweest
  • Ik voel de niet te beschrijven liefde die mijn moeder voor mij heeft en daarbij hoe groot en intens de angsten zijn dat er ooit iets met mij zal gebeuren. Ik heb een diep respect dat ik dit zo mag ervaren.
  • De dankbaarheid voor mijn vader word met getoond aan de hand van de vader van een vriend van me die is overleden. Zo simpel eigenlijk… Ik ben gewoonweg enorm dankbaar dat hij leeft en dat we dagelijks van elkaar kunnen genieten en leren!!
  • Het is zo makkelijk om op de dood te focussen en het mooie leven te vergeten. Tegen een baby zeg ik toch ook niet je bent aan je doodsproces begonnen!
  • Nog veel meer dankbaarheid voor iedereen om me heen, en de ik kreeg ze stuk voor stuk voor me te zien, met een aantal zeer bijzondere momenten.
  •  Niet te vergeten de dankbaarheid voor mezelf!!!!!!!! IK BEN ZO TROTS OP WAT IK ALLEMAAL HEB BEREIKT.

De inzichten gaan nog door.
Ik ben te streng voor mezelf komt gedurende de hele reis op verschillende manieren terug.
De eenheid in alles zie ik ook terugkomen, het grotere geheel wordt me getoond.
en nog veel meeeer.

Comments are closed.