Mijn Ayahuasca ervaring in Etten Leur.
Dit was de 2e keer voor mij maar in een andere setting. De eerste keer was een jaar geleden en ik voelde….wist dat ik nog lang niet klaar was. Dus samen met mijn vriendin de reis ondernomen. We kregen een hartelijk ontvangst en met nog ongeveer 10 andere deelnemers kwamen we bij elkaar voor een kop thee en een voorstelronde.  De ceremonieleidster legde nog heel fijn uit wat we gingen doen en dat we vooral geen verwachtingen moeten hebben. Naast haar waren er nog twee begeleidsters. Naderhand bleek hoe fijn en liefdevol ze je te hulp staan en dat ze er zijn als je ze nodig hebt.

We begonnen met de ceremonie. Iedereen was verzocht witte kleding te dragen uit respect naar Moeder Ayahuasca en de ceremonie. De ruimte waarin het gehouden werd was erg sereen en stijlvol. De lampen hingen vol met Seleniet waaronder 1 ik had plaatsgenomen. We begonnen met een hartsverbinding wat erg fijn voelde. Daarna kreeg iedereen zijn eerste drankje  aangereikt. Ondertussen dat dit zijn werk kon doen werden we om beurten gesmudged met Palo Santo. Ik was ondertussen al goed in de ‘stemming’. Na ongeveer een minuut of 15 werd ons 2e drankje aangereikt en konden we gaan liggen als je dat wilde.

In eerste instantie had ik niet het idee dat het goed bij me werkte alhoewel ik wel goed alle voorbereidingen had gedaan en een soort van vasten had gehouden. Ik kreeg maar heel kort een ‘visioen’ en daar bleef het bij….dacht ik. Ik probeerde nog even een beeld te voorschijn  te halen maar gaf het uiteindelijk op met de gedachten alles los te laten en geen verwachtingen te hebben.
Ondertussen was de muziek gestart en al gauw na mijn ‘loslaten’ begon mijn lichaam te reageren op de muziek. Het begon met een soort dansen maar bij elk muziekstuk werd mijn reactie anders. Van heftige schokken tot aan verkrampingen van het hele lichaam waardoor het leek alsof ik gespannen werd als een boog. Dan weer voelde het aan als een dans uit het oosten. Dat is naar mijn gevoel bijna de hele middag doorgegaan. Mijn lichaam kwam alleen tot rust zodra er een pauze tussen 2 muzieknummers was. Ook heb ik een stukje pure energie door mijn handen mogen voelen waar Tesla mee wist te werken. Het deed enorm zeer en wist dat ik hier nog lang niet aan toe was.

Ik had vooraf bepaalde intenties en ik had het gevoel dat deze werden beantwoord. Op een gegeven moment kon ik ook zien hoe banaal wij als mens leven wat mij een enorme schater bui opleverde. Gelukkig had ik een ‘engel’ die goed op me paste en aan mijn behoefte kon voorzien. En dat was heel wat gedurende de dag. Ik heb gelachen en gehuild, gedanst en geschopt. Ik weet hoe het voelt als een stervende geen kracht meer heeft om te drinken en dat er dan iemand is die alleen maar je mond met zijn vinger bevochtigd. Wat een hemels geschenk. Voor het eerst in mijn leven voelde ik enorme dankbaarheid naar voedsel wat voor ons zo gewoon is geworden. Op dat moment was dat ene partje mandarijn het lekkerste wat ik in mijn hele leven heb geproefd terwijl ik helemaal niet van mandarijnen houd. Ik had het gevoel weer tot leven te komen al was het maar voor even. Ik zag op dat moment ook een mooi groen grasveld vol met bloemen om mijn ‘engel’ heen. Mijn situatie was op dat moment moeilijk uit te leggen doordat ik te zwak was maar gelukkig had mijn begeleidster een inzicht wat mij er later weer bovenop hielp. Ook heeft ze me bijgestaan met het energetisch opschonen van mijn lichaam dat leek op een bevalling. Ze was me hierbij enorm tot steun en ik denk niet dat zonder haar mijn ‘bevalling’ tot stand was gekomen. Hierna vond ik het uiteindelijk wel genoeg en wilde even wat rust. Ik heb nog een poosje kunnen genieten van de muziek met de ene keer een lach en de andere keer een traan.

Nadat iedereen weer een beetje was bijgekomen, sloten we af met de hartsverbinding.
Er stond een heerlijke lichte maaltijd voor ons klaar. Na wat gegeten te hebben ben ik weer even gaan liggen omdat mijn lichaam erg vermoeid was. Ieder kon zijn tijd nemen om weer terug in de gangbare wereld te stappen.

Ik weet dat ik nog niet klaar ben en mijn volgende reis zit al in mijn gedachten. Bedankt allen die mijn reis tot een mooie ervaring wisten te maken.
Bedankt en tot ziens. Met liefde, Tineke

Ps. Mijn engel was Yvonne….bedankt Yvonne..je bent van onschatbare waarde…

Comments are closed.