Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over mijn Ayahuasca ceremonies. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met mij op.

DMT (de werkzame stof in Ayahuasca) staat in Nederland al jaren op de opiumlijst en is dus in principe verboden, maar er wordt tot nu toe vrijwel niet gehandhaafd.

De uitspraak van de Hoge Raad op 1 oktober jl., heeft alleen betrekking op de Santo Daime kerk die Ayahuasca gebruikt als sacrament. Zij hadden een uitzonderingspositie en zijn deze nu kwijtgeraakt.
De status voor centra zoals die van mij is dus ongewijzigd; mijn ceremonies gaan daarom vooralsnog gewoon door. 

Ja, deelname aan een Ayahuasca ceremonie vraagt enige voorbereiding. Alle informatie daarover vind je hier. Bovendien krijg je dit, nadat je je hebt aangemeld, toegestuurd bij je bevestiging.

Aan mijn ceremonies kunnen maximaal 6 mensen deelnemen. Ik begeleid de groepjes zelf.

Een Ayahuasca ceremonie bestaat uit twee rondes/schenkingen. Na een kort beginritueel drinken we de eerste plantcombinatie (twee plantextracten die 10 min. na elkaar gedronken worden). Na ca. 30 min. gaat de Ayahuasca werken.Deze eerste reis duurt 2-2,5 uur.

Voor de tweede ronde worden opnieuw de twee plantextracten gedronken waarna je vrijwel direct doorgaat met je reis. Deze duurt 3-3,5 uur. Na afloop is er een kort eindritueel en een gezamenlijke lichte maaltijd.

In veel gevallen wel (soms bijv. met aanpassing van dosering), maar in sommige gevallen ook uitdrukkelijk niet.
Bij je inschrijving wordt je gevraagd een aantal vragen te beantwoorden, o.a. over medische aspecten. Deze worden altijd doorgestuurd naar onze adviserende arts. Zijn advies is bindend.
Mocht je voor je aanmelding medische vragen hebben dan kun je die via het contactformulier stellen.

Ik werk met de Peganum Harmala (Syrische Wijnruit) en de Mimosa Hostilis (Jurema); ook wel Anahuasca genoemd.
Ik werk uitsluitend met de beste kwaliteit grondstoffen en brouw de Ayahuasca zelf.

Ik werk met de combinatie Peganum Harmala (Syrische Wijnruit) en Jurema (Mimosa Hostilis). Deze combinatie wordt ook wel Anahuasca genoemd. Dit woord is afgeleid van de term analoog Ayahuasca. Analoog betekent zoveel als gelijksoortig.

De ervaring met Anahuasca is dan ook vrijwel gelijk aan de ervaring met de traditionele Ayahuasca die gemaakt wordt van de Banisteriopsis caapi liaan en de bladeren van de Chacruna.

Wij kiezen echter (net als veel centra in het Westen) voor de combinatie van Peganum Harmala en Jurema omdat gebleken is dat deze vooral voor therapeutisch- en proceswerk heel fijn werkt en wij hele mooie en bijzondere resultaten hiermee zien bij ons deelnemers.

Regelmatig vragen deelnemers aan mijn ceremonies waarom er witte kleding gedragen wordt en er geen felle kleuren in de ceremonie ruimte zijn.
Zoals je wellicht weet is alles energie, dus kleur ook en dit heeft effect op de energie in de ruimte.
Iedere kleur heeft een eigen vibratie en daardoor ook een eigen effect/werking. Wit staat o.a. voor licht, vrede, puurheid en eenvoud.
Mocht je er meer over willen lezen dan kan dat ik dit artikel aanbevelen: //holistik.nl/kleur-welzijn

Via deze link vind je veel links naar interessante websites, artikelen en films over Ayahuasca: interessante artikelen en films.

Nee, dat kan niet, mits er goede veiligheid geboden wordt voor, tijdens en na je reis. Door een serieuze screening vooraf d.m.v. een vragenformulier kunnen er geen gevaren zijn vanwege bijvoorbeeld medicijnen en/of psychische gesteldheid. Daarnaast zal Ayahuasca je altijd dat geven wat op dat moment het belangrijkste voor je is om inzicht in te krijgen en/of te helen, maar ook nooit meer dan je op dat moment aan kunt. Tijdens je reis kan het soms wel eens intens zijn, maar dan ben ik er natuurlijk voor je om je daar professioneel en liefdevol doorheen te helpen. Ook na je reis kun je rekenen op mijn ondersteuning waar nodig.

Ja, als je een historie hebt met psychoses en/of er psychoses in de familie voorkomen. Soms is het voor mensen die ooit een psychose gehad hebben wel mogelijk om deel te nemen; maar dat ligt aan de oorzaak van de psychose(s). Neem in alle gevallen eerst even contact op.

Spullen die je vergeten bent worden maximaal 1 maand bewaard en je kunt deze in overleg ophalen. Het is helaas niet mogelijk om de spullen per post te versturen.

Je kunt je gegevens aanpassen door in te loggen met de inloggegevens die je bij je eerste aanmelding ontving.

Mocht je deze niet meer hebben, klik op het mens-icoontje rechts in de menubalk.
Vul bij gebruikersnaam je e-mailadres in en klik op “wachtwoord vergeten?

Mocht je je reservering moeten afzeggen of verzetten, neem dan contact op met mij. Let op, hieraan kunnen in sommige gevallen kosten verbonden zijn, zie hiervoor onze algemene voorwaarden.

De annuleringsregeling is opgenomen in de algemene voorwaarden.

Heb je je vraag bij de veelgestelde vragen hierboven niet kunnen vinden? Geen probleem, neem gewoon even contact met mij op en ik beantwoord je vraag graag.

I do not accommodate foreign speaking people in my group ceremonies, because the time necessary for translating everything takes too much time and this is not very pleasant for the other attendants.