Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over onze Ayahuasca ceremonies. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Moet ik me voorbereiden op een Ayahuasca ceremonie en zo ja, hoe?

Ja, deelname aan een Ayahuasca ceremonie vraagt enige voorbereiding. Alle informatie daarover vind je hier. Bovendien krijg je dit, nadat je je hebt aangemeld, toegestuurd bij je bevestiging.

Hoeveel deelnemers en begeleiders zijn er per ceremonie?

Aan onze ceremonies kunnen maximaal 10 mensen deelnemen en er zijn altijd 2 begeleiders aanwezig.

Hoe verloopt een Ayahuasca ceremonie?

Een Ayahuasca ceremonie bestaat uit twee rondes/schenkingen. Na een kort beginritueel drinken we de eerste plantcombinatie (twee plantextracten die 10 min. na elkaar gedronken worden). Na ca. 30 min. gaat de Ayahuasca werken. Deze eerste reis duurt 2-2,5 uur. Voor de tweede ronde worden opnieuw de twee plantextracten gedronken waarna je vrijwel direct doorgaat met je reis. Deze duurt 3-3,5 uur. Na afloop is er een kort eindritueel en een gezamenlijke lichte maaltijd.

Ik twijfel tussen een Ayahuasca dagceremonie, een avondceremonie en een weekend. Wat is de beste keuze?

De keuze voor een Ayahuasca dagceremonie, een avondceremonie of een weekend is ook een kwestie van gevoel, maar er zijn natuurlijk wel wat verschillen.

Zo is de 1-daagse Ayahuasca ceremonie overdag en de ceremonies bij de avondceremonies en in de weekenden worden in de avond/nacht gehouden. De energie van het donker past eigenlijk wat meer bij een innerlijke reis omdat je dan sowieso al wat meer naar binnen gekeerd bent dan overdag. Overdag verduisteren we de ceremonieruimte wel, maar helemaal donker is het niet.

Een ander groot verschil is dat je bij een avondceremonie of een weekend uitgebreid de gelegenheid hebt om je ervaringen te delen. We doen dat in een gezamenlijke nabespreking de volgende ochtend. Het is fijn om te kunnen delen, maar ook zul je merken dat de ervaringen van anderen ook betekenis hebben voor jezelf.

Ook is er meer contact met medereizigers bij een avondceremonie, maar vooral in een weekend of Intensive.

Omdat je in een weekend 2 ceremonies doet is vrijwel altijd de tweede avond een verdieping op de ervaring/het thema van de eerste avond. Je kunt dus dieper in je proces duiken en daarom beklijven de inzichten vaak nog beter.

Als laatste ervaren de deelnemers het ook als heel prettig om na een reis niet meer naar huis te hoeven reizen, maar gewoon lekker te kunnen gaan slapen.

Ik gebruik medicijnen en/of heb een medische aandoening. Kan ik toch deelnemen aan een Ayahuasca ceremonie?

In veel gevallen wel (soms bijv. met aanpassing van dosering), maar in sommige gevallen ook uitdrukkelijk niet.
Bij je inschrijving wordt je gevraagd een aantal vragen te beantwoorden, o.a. over medische aspecten. Deze worden altijd doorgestuurd naar onze adviserende arts. Zijn advies is bindend.
Mocht je voor je aanmelding medische vragen hebben dan kun je die via het contactformulier stellen.

Met welke plantcombinatie werken jullie?

Wij werken met de Peganum Harmala (Syrische Wijnruit) en de Mimosa Hostilis (Jurema).
Wij werken uitsluitend met de beste kwaliteit grondstoffen en brouwen de Ayahuasca zelf.

Waarom wordt er witte kleding gedragen tijdens de ceremonies?

Regelmatig vragen deelnemers aan onze ceremonies waarom er witte kleding gedragen wordt en er geen felle kleuren in de ceremonie ruimte zijn.
Zoals je wellicht weet is alles energie, dus kleur ook en dit heeft effect op de energie in de ruimte.
Iedere kleur heeft een eigen vibratie en daardoor ook een eigen effect/werking. Wit staat o.a. voor licht, vrede, puurheid en eenvoud.
Mocht je er meer over willen lezen dan kan dat ik dit artikel: //holistik.nl/kleur-welzijn/

Kan ik na een dagceremonie weer veilig autorijden?

Doorgaans zijn de deelnemers na een dagceremonie weer helder genoeg om veilig naar huis te kunnen rijden. Soms komt het voor dat iemand iets langer in zijn/haar reis blijft. In dat geval kun je natuurlijk zolang blijven als nodig is om veilig naar huis te gaan.

Waar vind ik meer informatie over Ayahuasca en haar werking?

Via deze link vind je veel links naar interessante websites, artikelen en films over Ayahuasca: interessante artikelen en films.

Kan ik door Ayahuasca in een “bad trip” terecht komen?

Nee, dat kan niet. Ayahuasca zal je altijd dat geven wat op dat moment het belangrijkste voor je is om inzicht in te krijgen en/of te helen, maar ook nooit meer dan je op dat moment aan kunt. Tijdens je reis kan het soms wel eens intens zijn, maar dan zijn de begeleiders er natuurlijk voor je om je daar professioneel en liefdevol doorheen te helpen.

Kan ik in een psychose terecht komen door gebruik van Ayahuasca?

Nee, dat kan niet. Wel is het zo dat mensen die ooit een psychose gehad hebben niet zondermeer deel kunnen nemen; dat ligt aan de oorzaak van de psychose(s). Neem in dat geval even contact op.

Ik wil graag een Ayahuasca ceremonie organiseren met een eigen groepje. Kan dit?

Ja, je kunt zeker een Ayahuasca ceremonie organiseren met een eigen groepje. Stuur hiervoor even een berichtje via het contactformulier zodat we contact met je op kunnen nemen over de mogelijkheden.

Ik heb iets laten liggen. Hoe krijg ik mijn spullen terug?

Spullen die je vergeten bent worden maximaal 1 maand bewaard en je kunt deze in overleg ophalen.
Het is helaas niet mogelijk om de spullen per post te versturen.

Hoe kan ik mijn accountgegevens aanpassen?

Klik op het mens-icoontje rechts in de menubalk, voer je inloggegevens in en pas waar nodig je persoonlijke gegevens aan.

Hoe kan ik mijn reserving verzetten of afzeggen?

Mocht je je reservering voor een Ayahuasca ceremonie moeten afzeggen of verzetten, neem dan contact op met onze administratie. Let op, hieraan kunnen eventuele kosten verbonden zijn, zie hiervoor onze algemene voorwaarden.

Waar vind ik jullie annuleringsvoorwaarden?

Onze annuleringsregeling is opgenomen in onze algemene voorwaarden.

Heb je een andere vraag?

Heb je je vraag bij de veelgestelde vragen hierboven niet kunnen vinden? Geen probleem, neem gewoon even contact met ons op en wij beantwoorden je vraag graag.

Are foreign speaking participants welcome?

We do not accommodate foreign speaking people in our group ceremonies, because the time necessary for translating everything takes to much time and this is not very pleasant for the other attendants. However, individual ceremonies are possible. Please contact us.